Vil du have mere lebensraum? Kig efter stålaltaner

Altaner stål (foto minaltan.d)

Altaner stål (foto minaltan.d)

Der er rift om kvadratmeterne i lejlighederne inde i byerne. Det kan tit være småt med plads, og derfor er der mange, der leder efter gode råd til, hvordan man bedst udnytter den plads, man har nu og måske endda, hvordan man får mere plads.

Med en stålaltan er man godt hjulpet på vej. En stålaltan er en altan, som kan sættes op på siden af ens bygning. Dermed får man mulighed for at få endnu flere kvadratmeter af boltre sig på.

Rent praktisk sættes en stålaltan op ved at bore den ind i siden af ydremuren til lejligheden. Derefter laver man en dør ud til altanen. Dette kan foregå, ved at man laver en åbning i ydremuren enten igennem et vindue, som er der i forvejen eller laver en helt ny åbning. Dette besluttes ud fra, om vinduet sidder et sted, som også passer med altanens placering.

Mange kan få gavn af stålaltaner

Man behøver ikke at bo oppe på toppen af bygningen for at få glæde af en stålaltan. Selvom man bor i stueetagen, kan man stadig få gavn af at have en altan. Altanerne bliver typisk sat op på bagsiden af bygningen, hvor der ofte er en baggård eller lille have. Derfor kan beboerne i stueetagen også blive glade for en altan, da de får deres egen lille have i deres plan. Samtidig er der nogle steder mulighed for at sætte en lille trappe op på altanen, så beboerne får deres egen nedgang til baggården eller haven.

Der er også andre gode ting ved at have en altan i forbindelse med sin lejlighed. En altan betyder, at man nemmere kan komme ud og trække luft og nyde naturen fra sin lejlighed. Ellers ville man skulle ned på gaden for at komme udenfor.

Samtidig er der med den nye terrassedør ud til altanen mulighed for at få endnu mere lys ind i sin lejlighed.

Se meget mere om stålaltaner

 

Kig mere nedenfor:

Er franske altaner egentlig så charmerende?

En balkon gør dit hus mere værd og giver dig luft og lys

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *