Forvandl din lejlighed til en oase af stilhed

Der er masser af fordele ved vort moderne samfund.
Aldrig har der været så mange gadgets, biler, elektronik og fart over feltet, både på arbejdet og derhjemme. Vores byer er blomstret op, og “urban living” er blevet en del af den danske kultur.

Med alle disse moderne tiltag, følger dog visse negative bivirkninger, der har stor indflydelse på danskernes daglige liv. En af disse bivirkninger, er den larm der uundgåeligt har sneget sig ind i folks hjem.

De fleste er vant til alle de forskellige lyde, der er blevet fast rutine i det tyvende århundrede, såsom høj musik, tændte fjernsyn, trafik, larmende kæledyr, skænderier i naboens lejlighed, elektronik, og den yderst klassiske overbo, der får det til at lyde som de ynder at danse flamingo med højhælede sko på, hver gang de bevæger sig rundt i deres lejlighed.

Alle disse lyde kan være mildt irriterende, men langt de fleste er ikke forstyrrende elementer i hverdagen – og har man en sød overbo, kan man endda slippe af sted med at bede dem iføre sig et par bløde slippers, så det ikke larmer så meget når de går rundt.

 

Alle disse lyde er blevet en del af bylivet, og langt de fleste lægger knap nok mærke til de forstyrrende lydelementer, når de selv er i gang med det daglige rotteræs.

Lyd kan dog alligevel hurtigt ende med at blive en generende faktor, når mørket falder på og naboens tændte fjernsyn eller underboens hysterisk-grædende baby spolerer nattesøvnen.

Simple løsninger virker

 

Generende lyde der gentages ofte i hverdagen, også kaldet “støjforurening”, kan lede til en urolig og forstyrrende nattesøvn, samt en følelse af irritation og frustration.

 

Ofte skal der ikke meget til, for at sikre sig at man lukker de generende lyde ude, selv i en travl lille bylejlighed.

 

Bor man til leje, kan man ofte ikke benytte sig af nogle af de mere high-tech løsninger til at mindske støj, såsom lydisolering af lofte og vægge, men med den rette indretning, er det muligt at mindske lyden betydeligt, og samtidigt give sin lejlighed et friskt og spændende look.

En af de simpleste metoder til lydisolering, består i at benytte gummimåtter som budget-venlige og designbevidste lyddæmpere.

Alt efter hvilket materiale der er tale om, kan vægge og lofte forstærke lyd ekspotentielt, og endog være med til at sprede lyden over større arealer. Netop derfor er “vægmåtter” indenfor de seneste år blevet et hit blandt lejere i større byer.

 

Dæmp lydende naturligt

Dæk de forskellige vægge i lejligheden med gummimåtter i farve og mønstre der passer til resten af lejlighedens interiør. Gummimåtter i levende pang-farver, kan med lethed introducere et friskt og frækt pust af liv, til en minimalistisk lejlighed. Er man til det mere kunstneriske, kan man give lejligheden et kunstnerisk og æstetisk moderne look, ved at skærer gummimåtterne til væggen ud i forskellige mønstre, såsom oktagoner, og hænge disse op i en passende formation: Kun fantasien sætter grænser.

Også lejlighedens gulve vil kunne lukke en stor del støj ude, hvis de dækkes af et smagfuldt gulvtæppe – og også her kan der lægges en tynd gummimåtte under.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *